Om Sønderhaven

Sønderhaven er opført med ønsket om at skabe et moderne, grønt og bæredygtigt boligområde. 

Her går arkitektur, byrum og tekniske løsninger hånd i hånd for at skabe et boligområde med fokus på stærke fællesskaber, familieliv i harmoni og innovative, grønne løsninger. 

Filosofien er, at boligområdets klimaaftryk skal være i bund og boligglæde, fællesskabsfølelse og biodiversitet i top.

Grønne områder

Grønne områder

Områdets i alt 77 boliger har fælles parkeringskælder, så biltrafikken i området holdes på et minimum.  Det giver plads til varierede, grønne omgivelser med masser af lys og luft. 

Mellem boligerne er der forskellige planter, træer, høje græsser og stier, som giver området en helt særlig grøn profil og god plads til ophold, aktiviteter og leg. 

Sønderhaven er nemlig også for børn. Derfor er der indrettet både naturlegeplads og tarzanbane, som giver masser af mulighed for at få frisk luft og røde kinder.

Stærke fællesskaber

Stærke fællesskaber

Sønderhaven har eget bofællesskab med 26 boliger og fælleshus, som danner en fælles ramme om måltider, aktiviteter, hverdag og fest. 

Det samme gør Sønderhavens markante torv. Her kan aktiviteterne i Fælleshuset trække uden for, og torvets forskellige plateauer giver mulighed for boldspil og fælles aktiviteter. 

Omkring bofællesskabet indrettes også en grønthave, hvor bofællesskabets beboere kan dyrke deres egen frugt og grønt og en frugtlund, hvor Sønderhavens beboere kan dyrke fællesskabet på tværs – nyde de blomstrende frugttræer i foråret, grillaftener om sommeren og frugterne om efteråret. 

Innovative løsninger og arkitektur

Innovative løsninger og arkitektur

Boligerne i Sønderhaven bliver udformet som mindre boligstænger i to og tre plan og bliver placeret nænsomt og harmonisk i de grønne omgivelser. 

Boligerne får tagsten med integrerede solceller, som dækker elforbruget på fællesarealer, elevatorer, lys og som medvirker til at nedbringe beboernes udgifter til el.  

Solcellernes produktion gemmes på batterier og bruges også til at drive Sønderhavens moderne klimaanlæg og ventilation. 

Sammen med varme fra nyeste vampepumpe-teknologi giver det klimavenlige boliger med meget lave udgifter til forbrug.

Se hvordan dit næste hjem ser ud

Hent kataloget herkeyboard_backspace
Sønderhaven katalognder