Om Sønderhaven

Moderne, grønt og bæredygtigt boligområde

Sønderhaven er opført med ønsket om at skabe et moderne, grønt og bæredygtigt boligområde. Her går arkitektur, byrum og tekniske løsninger hånd i hånd for at skabe et boligområde med fokus på stærke fællesskaber, familieliv i harmoni og innovative, grønne løsninger.

Filosofien er, at boligområdets klimaaftryk skal være i bund og boligglæde, fællesskabsfølelse og biodiversitet i top.

Læs om området

Grønne områder

Områdets i alt 77 boliger har fælles parkeringskælder, så biltrafikken i området holdes på et minimum. Det giver plads til varierede, grønne omgivelser med masser af lys og luft.

Mellem boligerne er der sat fokus på grønne arealer, så her pryder forskellige frugttræer, høje græsser, krydderurter og stier, som giver området en helt særlig grøn profil og god plads til ophold, aktiviteter og leg.

Sønderhaven er nabo til byens grønne park, hvor du finder tarzanbane og klatrestativer samt bord/bænkesæt – til en herlig eftermiddag.

Stærke fællesskaber

Sønderhaven har eget bofællesskab med 26 boliger og fælleshus, som kan danne ramme om fælles måltider, aktiviteter, hverdag og fest.

Det samme gør Sønderhavens markante torv. Her kan aktiviteterne i Fælleshuset trækkes udenfor, og torvets forskellige plateauer giver mulighed for boldspil og fælles aktiviteter.

Omkring bofællesskabet indrettes også en grønthave, hvor bofællesskabets beboere kan dyrke deres egen frugt og grønt og en frugtlund, hvor Sønderhavens beboere kan dyrke fællesskabet på tværs – nyde de blomstrende frugttræer i foråret, grillaftener om sommeren og frugterne om efteråret.

Innovative løsninger og arkitektur

Boligerne i Sønderhaven bliver udformet som mindre boligstænger i to og tre plan og bliver placeret nænsomt og harmonisk i de grønne omgivelser.

Boligerne får tagsten med integrerede solceller, som dækker elforbruget på fællesarealer, elevatorer, lys og som medvirker til at nedbringe beboernes udgifter til el.

Solcellernes produktion gemmes på batterier og bruges også til at drive Sønderhavens moderne klimaanlæg og ventilation.

Sammen med varme fra nyeste vampepumpe-teknologi giver det klimavenlige boliger med meget lave udgifter til forbrug.

Se hvordan dit næste hjem ser ud

Hent kataloget her

Find en bolig der matcher jeres behov

Bemærk! 3. etape har forventet indflytning 1/11-2021.

Find din bolig